Tekenschool Online

technologie | poppygo | hugo | tekenschool-online

Nieuwe project. Online les en leerprogramma voor kinderen

Sinds een paar weken ben ik bezig met een leuk nieuw project. Het wordt een online tekenschool les en leerprogramma. De doelgroep bestaat uit kinderen van 6 tot 16 jaar. Het moet een beetje speels ogen en vlot werken. De lessen worden verzorgd door Cathalijne van Gent. Zij runt al jaren Tekenschool Bommelerwaard wat een begrip bij ons de regio is. Ouders kunnen hun kinderen online ingeschrijven voor een cursus en direct betalen via iDeal of creditcard.

De functionaliteit van de online tekenschool bouw ik in een Hugo thema. Content management wordt verzorgt door PoppyGo. De vormgeving en inhoud wordt zo makkelijk aan te passen, dat het systeem straks ook voor andere online lesprogramma’s geschikt wordt.

Als het af is zal ik het publiceren als open source software. Iedereen kan er dus straks gebruik van maken om ook een cursussen online aan te bieden. Ik zal de komende weken hier de voortgang posten.

Vandaag ga ik proberen de antwoorden en de status van de deelnemer op te slaan in een online database. Ik doe dit in Userbase, maar ik weet nog niet of dit de uiteindelijke manier wordt.

Stuur me een reactie over dit artikel