Posts

27 January, 2022

Nieuwe start: onafhankelijk IT Consultant

In 2000 heb ik Lingewoud opgericht om voor klanten webapplicaties en sites te ontwikkelen. Lingewoud’s kracht is professionals zonder technische expertise te laten werken met geavanceerde technologie. We bouwden systemen door kleine software componenten te combineren.
lees verder

11 January, 2022
in  technologie  poppygo  hugo  tekenschool-online

Tekenschool Online

Sinds een paar weken ben ik bezig met een leuk nieuw project. Het wordt een online tekenschool les en leerprogramma. De doelgroep bestaat uit kinderen van 6 tot 16 jaar. Het moet een beetje speels ogen en vlot werken.
lees verder

7 October, 2019
in  eten  brood  recept

Frans wit desembrood

Dit brood maak ik elke dag. Het kost me weinig tijd. ’s Avonds een minuut of 10 en ’s ochtend 3 minuten. Voor ik naar bed ga maak ik het deeg.
lees verder

10 September, 2019
in  fotografie  buiten

Septemberochtenden

In september is de dauw weer terug. De mooie spinnenwebben heb ik nog niet gezien, wel deze mooie beelden. Kil Hurwenen De roos op Janneke
lees verder

21 May, 2019
in  technologie  schrijven  Markdown

Wat is Markdown?

Markdown is stilletjes de schrijfwereld aan het veroveren. Softwareontwikkelaars waren de eersten die deze opmaaktaal omarmden, en nu volgt langzaam de rest van de wereld. Waarom? Omdat schrijven in Markdown eenvoudig te leren is, en ontzettend handig als je er eenmaal aan gewend bent.
lees verder

20 May, 2019
in  eten  brood  recept

Overstapbrood

Eind 2018 zag ik een aflevering van Keuringsdienst van Waarde die me heeft geschokt. Het liet zien hoe liefdeloos bijna al het brood in Nederland wordt gemaakt. Ons brood komt tot stand in een fabrieksproces waarin logistiek en grondstofprijzen ongezond veel belangrijker zijn dan smaak.
lees verder

5 January, 2018
in  technology  gitlab  english

GitLab CI & Blackbox

In this short tutorial I will show how to setup Blackbox for your GitLab project and create a gitlab-ci.yml recipe to decrypt secrets at deployment. You wil never have to worry about storing secret information in GitLab again.
lees verder