Posts

20 June, 2023
in  nickel  tutorial  nederlands

Prometheus Alert Rules schrijven met Nickel

In deze blog geef ik een korte demonstratie hoe je Prometheus Rules geschreven in YAML omzet naar efficiënte Nickel-code die YAML kan genereren. Een van onze klanten heeft ons de opdracht gegeven hun Grafana Cloud in te richten met tientallen dashboards and Prometheus alert rules.
lees verder

18 May, 2023
in  aws  terraform  nederlands

Serverless redirects

Het klinkt zo eenvoudig… Een website is verhuisd dus de oude locatie moet doorverwijzen naar een nieuwe locatie. Technisch gezien is het ook niet zo heel spannend, maar toch zijn er meerdere juist geconfigureerde componentjes nodig om dit voor de gebruiker vlot te laten verlopen.
lees verder

8 January, 2023
in  gnome  technology  awesomewm  st  dwm  english

Leaving Copurtino, coming to Gnome

figure img{ border-radius: 2px; } This is the 1st episode of a series of articles about my computer desktop setup. In the little village of Port Lligat with a overwhelming sea view hidden behind tiny islands and rocky capes, Salvador Dali found the piece he needed to create many of his intriguing paintings and sculptures.
lees verder

17 November, 2022
in  trajno  Passing Train Methodology  nederlands

Passing Train

Net als iedereen ben ik geen fan van het bijhouden van mijn urenadministratie. Al een aantal jaren gebruik ik hiervoor zelfgemaakte programmaatjes. Langzamerhand heb ik een methodiek ontwikkeld die goed bij mij past.
lees verder

27 January, 2022
in  nederlands

Nieuwe start: onafhankelijk IT Consultant

In 2000 heb ik Lingewoud opgericht om voor klanten webapplicaties en sites te ontwikkelen. Lingewoud’s kracht is professionals zonder technische expertise te laten werken met geavanceerde technologie. We bouwden systemen door kleine software componenten te combineren.
lees verder

11 January, 2022
in  technologie  poppygo  hugo  tekenschool-online  nederlands

Tekenschool Online

Sinds een paar weken ben ik bezig met een leuk nieuw project. Het wordt een online tekenschool les en leerprogramma. De doelgroep bestaat uit kinderen van 6 tot 16 jaar. Het moet een beetje speels ogen en vlot werken.
lees verder

7 October, 2019
in  eten  brood  recept  nederlands

Frans wit desembrood

Dit brood maak ik elke dag. Het kost me weinig tijd. ’s Avonds een minuut of 10 en ’s ochtend 3 minuten. Voor ik naar bed ga maak ik het deeg.
lees verder

10 September, 2019
in  fotografie  buiten  nederlands

Septemberochtenden

In september is de dauw weer terug. De mooie spinnenwebben heb ik nog niet gezien, wel deze mooie beelden. Kil Hurwenen De roos op Janneke
lees verder

21 May, 2019
in  technologie  schrijven  Markdown  nederlands

Wat is Markdown?

Markdown is stilletjes de schrijfwereld aan het veroveren. Softwareontwikkelaars waren de eersten die deze opmaaktaal omarmden, en nu volgt langzaam de rest van de wereld. Waarom? Omdat schrijven in Markdown eenvoudig te leren is, en ontzettend handig als je er eenmaal aan gewend bent.
lees verder

20 May, 2019
in  eten  brood  recept  nederlands

Overstapbrood

Eind 2018 zag ik een aflevering van Keuringsdienst van Waarde die me heeft geschokt. Het liet zien hoe liefdeloos bijna al het brood in Nederland wordt gemaakt. Ons brood komt tot stand in een fabrieksproces waarin logistiek en grondstofprijzen ongezond veel belangrijker zijn dan smaak.
lees verder

5 January, 2018
in  technology  gitlab  english

GitLab CI & Blackbox

In this short tutorial I will show how to setup Blackbox for your GitLab project and create a gitlab-ci.yml recipe to decrypt secrets at deployment. You wil never have to worry about storing secret information in GitLab again.
lees verder

Languages